ETUSIVU   |  HUONEET   |  RUOKAILU   |  KOKOUS JA KURSSIT   |  AKTIVITEETIT   |  SAUNAT   |  VARAA !ETUSIVU \ Akvaariot \

Hotellin isännän Timon monivuotinen jo parikymmentä vuotta sitten alkanut harrastus on akvaariokalat ja erityisesti Etelä-Amerikkalaiset kirjoahvenet.

Kahvilamme suurimmassa n. 750 litran akvaariossa ui 3 komeaa jopa 35 senttimetriä pitkäksi kasvavaa riikinkukkokirjoahventa eli oskaria (astronotus ocellatus).  Meidän oskut ovat nyt noin 22-25 cm pituisia.  "Oskujen" seurana on , monnisia,  "pleko" sekä pari muuta etelä-amerikan kirjoahventa.  


Akvaariokabinetin rauhassa uivat kiekkokalat omassa 550 litran akvaariossaan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiekot kutevat säännöllisesti, mutta poikasten kasvattaminen ei ole helppoa.

 

Syyskuussa 2005 muutimme  hotellin vastaanotossa olevan  490 litran akvaarion kalaston.  Nyt altaassa uivat afrikkalaiset Malawi-järven kalliorantojen ahvenet.  Malawiahvenet ovat mielenkiintoisia seurattavia.  Kalat ovat erittäin värikkäitä ja uivat aktiivisesti kivenlohkareilla sisustetussa akvaariossa. 

Yleisötiloissamme on kaikkiaan 4 akvaariota vieraittemme iloksi. 

Eri akvaarioissamme ui mm. seuraavia kaloja:  "oskari"  eli astronotus ocellatus, helmikirjoahven, saumakirjoahven eli aeguidens rivulatus, sinikirjoahven eli aeguidens pulcher, täpläimumonni, monnisia,  punasilmäpleko, partamonni, kolumbiantetra, mustatetra, leväbarbi, kongontetra, miljoonakala,  kiekkokaloja eri värisinä,  miljoonakala, keisaritetra jne.

Usein kysytty asia on kalojemme ruokavalio.  Syötämme kaloille itse tekemäämme Räk-mixiä tai jauhettua naudan sydäntä, johon on lisätty tärkeitä vitamiineja, vihanneksia, kalaa jne.  Oskarit syövät välillä jopa pakastekatkarapuja sellaisenaan.  Kaikki kalat saavat myös teollisesti valmistettuja kuivaruokia. 

Akvaarioiden hoitoa ja -kaloja koskevaa tietoa on netissä runsaasti.  Kiinnostuneiden kannattaakin etsiä lisätietoja esimerkiksi seuraavista linkeistä:  www.aquahoito.info,  Oskut vs Plekot  ja www.aqua-web.org.

Tervetuloa katsomaan ja juttelemaan !

 Laatu 1000